mandag den 19. maj 2014

2011 La Toretta, Salento Negroamaro ‘Enne’


La Toretta producerer to rødvine fra gamle fritstående stokke i Salento. Her er det negroamaroen Enne, som gærer spontant i åbne tanke og lagrer på barriques et halvt år.

Fadpræget og varm næse til at begynde med - ristede nødder, søde kirsebær, blomme i madeira, brændte figner, farin, yoghurt. Med masser af ilt sker der ting og sager og duften folder sig ud i en mere klassisk retning med røg, stegt kød og frugt af søde kirsebær og rødt æble. 
I smagen kommer den varme frugt tydeligt frem med brændte figner, bagte valnødder i sirup og ligendende bagt-søde associationer. Strukturen er dog i top og holder helt klart denne vin på den rigtige side af grænsen - god syre, relativt lav alkohol (13,5) og et flot tanningreb i afslutningen. 115 kr. hos Carlo Merolli.
87

Ingen kommentarer: